当前位置:首页>> 金牌翻译 >>


中国当代建筑.rar

收藏

资源目录
    文档预览:
    编号:20181101170116445    类型:共享资源    大小:43.49KB    格式:RAR    上传时间:2019-04-05
    尺寸:148x200像素    分辨率:72dpi   颜色:RGB    工具:   
    15
    金币
    关 键 词:
    中国当代 建筑
    资源描述:
    广西科技大学毕业设计(论文)外文翻译课题名称 南方某创意产业园区 创意聚落概念设计 学 院 土木建筑工程学院专 业 建筑学 班 级 建筑 091 班 学 号 200900503021 姓 名 梁新技 指导教师 黄维拥、谭韵 2014 年 2 月 27 日原文:Chinese Contemporary ArchitectureWesthill Art Workshop, BeijingArchitects: Cui Kai, Shi Hong, Yu Tao, Guan Fei, Deng YeDesign team: China Architecture Design the basement house the garage and equipment rooms, and part of the lower workshops are used as storerooms. Each single workshop is contiguous to each other through group planning, thus forming the streets and courtyard. The ground level is aimed at public “art field”, and the upper level is the living space of the artists themselves. Meantime, all the units get together to be an identified city architecture.A public art exhibition hall in the northwest for the building is elevated to the height of the second floor, while the lower part forms a dramatic entrance with public space, which leads the surrounding city environment into the inner area of the settlement. It also expresses the open attitude and the responsibility of the art workshop that takes to the community.Peach Blossom Valley Visitor Service Centreof Mount TaiArchitects: Cui Kai, Wu BinDesign team: China Architecture Design the suspension roof in cigar room, vodka bar and administration bar; and the single pitch roof plus joint connection roof in the stage, kitchen and north corridor. The pseudo-classic buildings connect with each other through modern vitreous space. The architectural design takes The Rules of Architecture of Song dynasty strictly to specify the building column height, roofing, modular and so on.The whole buildings are made up of three basic functional areas, namely, reception area, bar area and assistance area. Among them, the main bar is the centre of the bar area, which is surrounded by three theme bars. The reception area includes the main reception hall connecting the north tower and the second reception hall connecting the office building on the west. The assistance area consists of the kitchen, washing room and the cloakroom. The whole bar and the surrounding high-rise buildings make up of two waterscape courtyards.XunArchitects: Zhu XiaodiDesign team: BIADConstruction area: 1,664 sqmLocation: Beijing, ChinaCompletion date: 2010Photographer:Fu Xing, Shu HeAccording to the characteristics of surrounding buildings, the pentroof part house in the south is used for exhibition, and the pentroof part house is used as VIP rooms; the buildings in the west is used for kitchens and other as auxiliary function rooms. A centre of three buildings with existing and new ones is formed by setting the new building in the central area in the square site.The exterior facing of the new building adopts the cheapest material – corrugated iron sheet. Part of roof uses glass, right in the shade of Phoenix tree in the west, hiding extra sunlight for the interior of the building.The interior of the main bar adopts 15 metres ×15 metres’ groined beam steel structure with the supporting of side columns. The centre of the room is very open and bright. The exterior wall of the twostorey building in the north is exposed directly the interior of the main bar, facing the bar counter in at a certain angle. The colour of the whole main bar is in light, transparent and open, which integrates the north and the south courtyards, and the building into an visual integrity.The outside of the auxiliary function rooms in the west sets up an interior corridor to provide a space for supplying meals and staff’s activities; the last formed working interior space in the southwest corner takes shape of three individual but exactly the same exterior courtyards centreed three large cypress trees, together with green bamboos grown around them, forming unique interior landscape. The exterior wall of corridor is processed with white painting.The interior design adopts pure white paint as much as possible, which further presents the existing wooden structure roof and the new building’s steel structure roof by the white wall. In some main areas, some collections of Chinese traditional architecture are exhibited for decoration.The Emperor's Way Square of DamingPalaceArchitects: Zhu XiaodiDesign team: BIADConstruction area: 232,000 sqmLocation: Xi’an, ShaanxiCompletion date: 2010Photographer:Yang ChaoyingThe Tang Daming Palace is the largest imperial palace in medieval period in China. This project involves a symmertrical site of 630 metres long (north-south) and 360 metres wide, taking axis between Hanyuan Halland Danfeng Gate.The “surface” is spread out by 6X6 metres “basic unit”, and the whole square is unified in one lattice work system. 210-metre central part, roughly equal to the width of the Hanyuan Hall, is an open courtyard space, which strives to match the environment described in historical records with its openness and grandeur. Apart from this scale, the square was developed into a tree formation of 7 metres wide, 438 metres long. The size for all paving materials used in the square has been set at 0.75 metre x 0.75 metre, which is slightly enlarged.At the tree formation on both sides, existing trees are brought together to form several “mini square” spaces. At the same time as guaranteeing the total unity of the space, this enriches the orderly “tree formation plaza”. An 18-metre wide footpath is designed in the trees formation. There are 12 comprehensive service centres, 4 drinking places, which provide visitors with recreational areas of different sizes.“Conservation surface” requires the square to overhead the original ground. “Tang ground” is about one metre lower that the existing ground. Then 300 mm- 400 mm’s original soil layer should be retained
    展开阅读全文
    1
      金牌文库所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    0条评论

    还可以输入200字符

    暂无评论,赶快抢占沙发吧。

    关于本文
    本文标题:中国当代建筑.rar
    链接地址:http://www.gold-doc.com/p-289012.html
    收起
    展开